Tandläkare Uppsala

Centralt läge och snabb tidsbokning

Rotfyllning i Uppsala

Rotfyllningar med möjlighet till bedövning

Har du en inflammerad eller skadad tand som värker? Låt oss hjälpa dig till friskare tänder och en bättre munhälsa på vår privata tandklinik med en rotfyllning Uppsala.

Om du har en inflamemrad tand är chansen stor att den behöver rotfyllas. På vår klinik erbjuder vi rotbehandling med möjlighet till sedering. Vår tandläkarklinik i Uppsala riktar oss till flera stadsdelar inklusive Luthagen, Fjärdingen, Vårdsätra och Vretgränd.

rotfyllning

Vad är en rotfyllning?

En rotbehandling innebär att vi öppnar upp och tar bort tandens inre mjukvävnad och avslutar med att fylla upp rotkanalen. Den vanligaste anledningen är karies eller att tanden blivit inflammerad. Du kan också behöva en rotbehandling om du till exempel fått ett slag mot en tand.

Hur görs en rotfyllning?

Vi utför rotbehandling Uppsala och hjälper dig till friskare tänder och bättre munhygien. Det är givetvis möjligt att få bedövning om det skulle önskas. Ibland går det inte att genomföra behandlingen vid ett enstaka tillfälle utan du måste komma tillbaka för ytterligare behandlingar. Då läggs en tillfällig och bakteridödande fyllning i tanden så länge.

En tandläkare du kan lita på

Allt inom tandvård inklusive rotfyllning

Vi anser att alla har rätt till en god munhygien och friska tänder. Du ska inte behöva gå och vänta på att få en tandläkartid i flera veckor utan vi strävar efter att ta emot dig så snart som möjligt. Du hittar oss centralt i Uppsala med goda parkeringsmöjligheter och lättillgängliga lokaler.

Mer om rotfyllning

Hur lång tid tar en rotfyllning?

En rotbehandling görs vanligtvis under ett besök och du behöver inte vara sjukskriven efteråt. Det är vanligt att känna sig öm i tanden under en tid men det går över av sig självt. Du kan få värktabletter om så önskas. Tänk på att du inte får äta eller dricka förrän eventuell bedövning har släppt.

Kontakta oss gällande rotfyllning redan idag

Är du i behov av en rotbehandling eller har andra tandrelaterade problem är du varmt välkommen att kontakta oss. Vi bokar in dig på ett besök så snart som möjligt.

Privat tandvårdsklinik med lång erfarenhet

Lugna miljöer och hög kvalitet på allt vi gör

Vi erbjuder tandläkarbesök i en lugn miljö där du kan känna dig helt trygg och avslappnad. Hos oss kan du få bedövning i större grad än hos andra kliniker eftersom vi är vidareutbildade inom sedering.

rotfyllning

Kontakta oss för mer information om rotfyllning

När du kontaktar oss bokar vi in dig för ett besök. Vi undersöker dina tänder och ser vad som behöver göras. Ibland går det göra en rotbehandling på en gång annars bokar vi in dig på ett återbesök inom ett par veckor.

Fördelar med att genomföra en rotfyllning

En rotfyllning kan rädda tanden

En rotfyllning lyckas i de allra flesta fall och betyder att du slipper dra ut den skadade tanden. Fyllningen håller dessutom i flera år och hjälper dig att äta och tugga som vanligt.

  • Du slipper dra ut din skadade tand
  • Tanden kommer att fungera som vanligt i flera år framöver
  • Ger inga problem med att tugga och äta

Du behöver inte dra ut en tand

Om du inte gör något åt en inflammerad tand kommer du till slut behöva dra ut den. Det är något som du vill undvika till varje pris. En rotbehandling är lösningen.

Tanden går att använda som vanligt

Precis efter att rotfyllningen är gjord kommer du känna dig lite öm i tanden. Det läker av sig självt och efteråt kan du använda tanden precis som du gjorde innan besöket hos oss.

Du hittar oss centralt i Uppsala

De som jobbar på vår klinik har en bred kompetens inom allt från estetisk tandvård till akuta problem. Vi välkomnar också dig som vill ha en allmän kontroll i en lugn och trygg miljö. I våra lokaler har vi lagt stor fokus på inredning som vi vill ska bidra till en stressfri miljö.

Engagerat och kunnigt team

Kunniga både inom rotfyllning och mycket annat

Vår klinik har ett team av kunniga tandläkare och tandsköterskor. Vi brinner alla för vårt jobb och att ständigt lära oss mer. Vi är väl medvetna om att alla är olika och anpassar oss efter dina behov. Våra anställda är vana att hantera patienter med tandläkarskräck och skapar en trygg miljö utan stress.

Rotfyllning pris

Priset för en rotbehandling varierar beroende på hur många tänder det är som behöver fyllas och hur komplicerad processen är. Ett rotfyllning pris varierar också beroende på var tanden sitter. Rör det sig om en väldigt komplicerad behandling kan det bli aktuellt att träffa en endodontist, alltså en specialist på rotfyllningar av alla dess slag.

Det är alltså svårt att säga ett givet pris eftersom arbetet och tiden för en rotbehandling varierar. Men priset kan vara allt från cirka 700 kronor upp mot cirka 2 000 kronor. Om det blir aktuellt med en specialist kommer priset givetvis att bli högre. Har du funderingar gällande rotfyllning Uppsala kan du kontakta oss direkt.

Vi är certifierade på rotfyllningar

Certifierade inom rotfyllning

Vi som arbetar på kliniken har de certifieringar och den expertis som krävs för att utföra rotbehandlingar. Du kan alltså känna dig 100 % trygg när du besöker oss.

Vanliga frågor och svar

Varför görs en rotfyllning?

En rotfyllning görs i de flesta fall för att en tand är inflammerad eller skadad. Ibland görs en ny behandling om den tidigare behandlingen inte längre håller tätt för skador och bakterier.

Hur säker prognos har en rotfylld tand?

En rotfyllning lyckas i de allra flesta fall och håller då i flera år. I de ovanliga fall där det inte lyckas kan tandläkaren oftast prova igen vid ett senare tillfälle.

Hur lång tid tar en rotfyllning?

Det beror ofta på hur många kanaler och rötter en tand har. Räkna med att det tar mellan 1-2 timmar. Det beror också på hur många tänder som ska fyllas.

Ring oss gällande rotfyllning idag

Har du problem med en inflammerad tand eller misstänker att du behöver en rotbehandling av andra skäl? Kontakta oss så bokar vi in dig för ett besök och konsultation så snabbt som möjligt.

Kontakta oss för mer information och bokning

Ring oss idag för ett tandläkarbesök Uppsala
Klicka här för att boka tid