Tandläkare Uppsala

Centralt läge och snabb tidsbokning

Tandkrona Uppsala

Vi hjälper dig att sätta i en ny tandkrona

Har du en skadad tand som behöver lagas? Vi erbjuder tandkronor i olika material och kan hjälpa dig rädda en tand du trodde var förlorad på vår klinik för tandkrona Uppsala.

Vår erfarna tandklinik i Uppsala vet allt om tandkronor och hur de ska sättas in. Oavsett om du bor på Vretgränd eller i Luthagen, Fjärdingen eller Vårdsätra har du nära till oss. Dessutom kan vi ta emot dig med kort varsel då du inte ska behöva vänta på tandvård.

Vad innebär det att sätta fast en tandkrona?

En tandkrona är en konstgjord överdel till en tand, vanligtvis tillverkad av porslin. Den kan användas om din tand är för skadad för att kunna lagas som vanligt. Du kan behöva rotfylla tanden innan om pulpan är skadad och även sätta ner ett stift i tandroten. Det kallas då stifttand.

Hur sätter man i en tandkrona?

Om du är i behov av en krona tand Uppsala kommer det krävas mer än ett besök. Först slipas din tand, vi tar avtryck samt gör en färganalys. Avtrycket av din tand skickas sedan till ett labb där den tillverkas. Vid nästa besök provas tandkronan och om den passar bra cementeras den in.

Tandkrona med dina behov i fokus

Vi har alltid dina behov i fokus när vi arbetar med din tandkrona

Vår tandklinik har alltid dig som patient i fokus och arbetar tillsammans med dig för att uppfylla dina behov. Vi värdesätter hög kvalitet i allt vi gör och erbjuder varje kund en stressfri och harmonisk miljö. Alla våra medarbetare har lång erfarenhet och de utbildningar som krävs för att få arbeta med dina tänder.

Vårt arbete med tandkrona

Hur jobbar vi med att sätta in en tandkrona

Att sätta fast tandkrona kan rädda en tand som du kanske trodde var förlorad. Det tar inte så lång tid att göra tandavtrycket och slipning samt utprovning. Det är tillverkningen på labbet som tar längst tid. Den håller i minst 15 år beroende på vilket material den tillverkats av.

Snabbt omhändertagande gällande tandkrona

När du kontaktar oss kan du förvänta dig att du snabbt får hjälp med det du behöver. Vi erbjuder snabbt en tid till dig oavsett vilket tandvårdsbehov du har.

Om oss – Erfaren tandläkare i Uppsala

Modern klinik i centrala Uppsala

Vår klinik ligger i ljusa, fräscha lokaler och en stressfri miljö. Vi ligger centralt i Uppsala med bra parkeringsmöjligheter för att alla ska kunna ta sig till oss på ett enkelt sätt. Vår utrustning är modern och av toppkvalitet för att du alltid ska kunna känna dig trygg när du anlitar oss gällande tandkronor eller andra tandrelaterade ärenden.

Kontakta oss för mer information

Om du har frågor om att sätta fast tandkrona eller andra saker gällande din tandhälsa kan du kontakta oss för mer information. Vi svarar gärna på alla dina frågor och vi försöker alltid att svara dig så fort som möjligt.

Varför ska du välja oss för tandkrona?

Vår långa erfarenhet ger trygghet

Vi har lång erfarenhet av tandkronor och samarbetar med de specialister som kan behövas för en givande behandling. Tillsammans ser vi till att rädda din tand och bidrar till bättre munhälsa.

  • Tandkronor hjälper till att rädda svårt skadade tänder
  • Vi har vidareutbildning inom sedering och kan erbjuda lugnande i större utsträckning till exempel vid insättning av tandkronor.

En tandkrona räddar en skadad tand

Vid vissa tillfällen kan en tand ha blivit så skadad att det inte längre går att laga den med en vanlig rotfyllning eller behandling. Med hjälp av en tandkrona kan det förhindra att du måste dra ut tanden.

God möjligheter till sedering

Vi vet att många har tandläkarskräck, speciellt när det kommer till ingrepp som att sätta fast tandkrona. Hos oss finns bra möjligheter till sedering och att du tas om hand i en stressfri miljö.

Harmonisk och lugn miljö på vår klinik

Vår klinik är fräsch, ljus och ligger i en central byggnad. Vi vill att våra patienter ska trivas hos oss och vi önskar självklart att du ska känna dig trygga i vår omsorg. All vår utrustning är toppmodern för att vi enkelt ska kunna hjälpa dig på allra bästa sätt.

Ett arbetslag med lång erfarenhet

Vi har lång erfarenhet av arbete med tandkronor

Alla våra tandläkare och tandsköterskor har den utbildning som krävs för att kunna ge dig precis den tandvård du behöver. Dessutom har vi erfarenhet av att arbeta med patienter som har tandvårdsskräck. Därför har vi fokus på att kunna erbjuda behandlingar i en lugn miljö utan stress, Vi har även de hjälpmedel som behövs för att du ska känna dig säker.

Tandkrona pris

Priset för att sätta fast tandkrona varierar beroende på vilken typ du ska ha. Vi har tandkronor i plastmaterial som bara kostar 1 800 kronor, medan enkrona  i porslin kostar runt 6 000 kronor. Du kan få ekonomiskt stöd av Försäkringskassan för en viss del av kostnaden.

På vår tandklinik kan du välja att betala med kort, kontanter eller delbetalning efter överenskommelse. Innan vi påbörjar behandlingen gör vi en prisuppskattning som du får ta del av för att du ska veta det ungefärliga tandkrona pris och inte få några obehagliga överraskningar. Hos oss är du alltid förberedd på kostnaden.

Certifiering av tandkrona

Stor erfarenhet av tandkrona

Vi har gedigen erfarenhet av tandvård och vi har den utbildning som krävs för att sätta fast tandkronor. Dessutom är vi vidareutbildade inom sedering vilket ger oss möjlighet att ge lugnande medel.

Vanliga frågor

Vad kostar en tandkrona?

Priset varierar beroende på vilket material du väljer. En porslinskrona kostar runt 6 000 kronor och om du behöver en stifttand ligger priset på cirka 8 000 kronor.

Vad är tandkrona?

Det är en konstgjord övre del av tanden, likt en typ av hätta för att skydda tanden från mer skada. De brukar sättas på en tand som inte kan lagas vanligt.

Är tandkrona säkert?

Ja det är säkert att sätta fast tandkrona och de håller vanligtvis i flera år, hur länge beror på materialet. En porslinskrona har en livslängd på runt 15 år.

Kontakta oss redan idag för tandkrona

Om du är intresserad av tandkronor och vill ha en prisuppgift för just dina behov hjäölper vi dig gärna. Vi gör en komplett kostnadsberäkning utifrån det du behöver.

Kontakta oss idag för mer information eller för att boka tid.

Ring oss idag för ett tandläkarbesök Uppsala
Klicka här för att boka tid