Tandläkare Uppsala

Centralt läge och snabb tidsbokning

Tandställning Uppsala

Är du i behov av tandställning?

Känner du att dina tänder behöver regleras av estetiska skäl eller hälsoskäl? Vi tar fram en lösning för dig och dina tänder på vår klinik för tandställning Uppsala.

Vi är en tandläkarklinik i Uppsala som har arbetat med tandregleringar under lång tid. Vårt centrala läge innebär att du når oss enkelt från Luthagen, Fjärdingen, Vårdsätra och Vretgränd. Vi har allting som behövs för att utföra en tandreglering och kan ta emot dig mycket snabbare än våra konkurrenter. Hos oss får du tandvård i en lugn miljö utan stress.

Varför regleras tänderna med en tandställning?

En tandreglering kan utföras både av estetiska skäl och hälsoskäl och brukar användas när bettet behöver förändras. Det kan till exempel handla om att tänderna vuxit snett, sitter för tätt eller att du har överbett. Med hjälp av en tandreglering kan bettet rättas till så att dina problem minskar.

Hur sätter man in en tandställning?

Tandställningen består av metallplattor och en metallbåge och det är i princip smärtfritt att sätta in den. Det finns både fasta och avtagbara varianter där de fasta varianterna är vanligast.  Det finns även osynliga varianter som är lite dyrare. Du bör fundera på en tandreglering Uppsala om du upplever att du har problem eller inte är nöjd med ditt bett.

Få hjälp med tandställning i en stressfri miljö

Tandställning centralt i Uppsala

Vi ligger centralt i Uppsala och har som mål att förse dig med tandvård som förebygger problem. Vår tanke är att optimal funktion och estetik ska uppnås med så lite obehag som möjligt. Vi har en hög servicenivå och har alltid dig som patient i centrum när det kommer till din behandling som till exempel en tandreglering.

Att sätta in tandställning

Hur fungerar det att sätta in tandställning?

En tandreglering är en relativt smidig process där metallplattor fästs på tänderna med ett speciellt lim. På plattorna fästs sedan metallbågen som ska flytta tänderna. Metallbågarna byts ut allt eftersom det behövs, till tjockare och tjockare varianter. Det är i princip smärtfritt att sätta in tandställning och ingen bedövning behövs.

Kontakta oss för snabb hjälp med tandställning

Om du inte vill vänta länge på ditt tandläkarbesök bör du kontakta oss, vi kan ta emot patienter med kort varsel oberoende av vad du behöver ha hjälp med.

Om oss – Privat klinik med lång erfarenhet av tandställningar

Hög kvalitet på tandvård och tandställningar

Vår klinik har fokus på estetisk tandvård, men vi erbjuder även akuttandvård och allmän tandvård. Vi använder modern utrustning och har ljusa, fräscha lokaler för att ge dig en lugn och trygg känsla. All tandvård hos oss är av hög kvalitet och vi garanterar att du som patient kommer att bli nöjd, det är ditt bästa som står i fokus.

Kontakta oss för mer information angående tandställningar

Om du vill ha mer information om vad vi erbjuder inom tandreglering Uppsala kan du kontakta oss via något av våra kontaktalternativ. Vi ger dig snabbt svar på dina frågor och vi kan också boka en tid åt dig snabbt.

Varför ska du välja oss för din tandställning?

Ett vackert och jämnt leende

En tandreglering ger dig inte bara ett vackrare leende och bättre självförtroende. Att rätta till bettet gör att du inte sliter tänderna fel och tuggar bättre. Vi hjälper dig till en bättre munhälsa.

  • Ett vackrare och jämnare leende ger dig bättre självförtroende
  • Ett rakare bett förhindrar att tänderna slits fel
  • Ett rakare bett gör det enklare att äta och tugga

Tänderna slits inte lika mycket

Om du har ett felaktigt bett kan det bidra till att tänderna slits snabbare eller felaktigt. Vi kan erbjuda en tandreglering som förhindrar det och håller dina tänder i gott skick.

Enklare att äta och tugga

Om du har ett felaktigt bett kan du ha svårare att tugga och äta. En tandreglering handlar inte bara om ett estetiskt vackrare leende utan också om att kunna äta normalt.

Rymliga och ljusa lokaler mitt i stan

Vår klinik ligger i en byggnad centralt i staden och lokalerna är rymliga och ljusa för att du som patient ska känna dig trygg. Vi använder oss enbart av modern utrustning som är av hög kvalitet, för att kunna erbjuda bästa möjliga vård. Våra lokaler är inredda för din trivsel.

Kunnigt och välkomnande arbetslag

Lång erfarenhet av tandställning

Våra tandläkare och tandsköterskor har en bred kompetens och erfarenhet av alla områden inom tandvård inklusive tandställningar. Vi är vana vid att behandla patienter som lider av tandläkarskräck och kan därför erbjuda en lugn behandling utan stress. Dessutom samarbetar vi med specialister inom alla områden för att kunna försäkra dig om en bra behandling.

Tandställning pris

Priset varierar när det kommer till att sätta in tandställning men det kan kosta från 15 000 kronor och uppåt. Handlar det om hälsoskäl kan det ingå i högkostnadsskyddet för tandvård, men om det handlar om estetiska skäl får du bekosta behandlingen själv. Vi kommer givetvis att ge dig en kostnadsberäkning.

Vi erbjuder betalning med kort eller kontanter, samt delbetalning vid överenskommelse. Ditt tandställning pris är självklart individuellt beroende på hur mycket arbete som krävs. Det finns de som behöver dra ut tänder eller till och med genomgå en käkoperation. Vi kommer gå igenom din kostnadsberäkning innan vi inleder din behandling så att vi är överens.

Certifikat för tandställning

Vi är experter på tandställningar

Vi har den utbildning och de certifikat som krävs för att få utföra tandreglering. Vår personal har vidareutbildning inom sedering vilket innebär att vi kan använda lugnande medel i högre grad än andra.

Vanliga frågor gällande tandställningar

Vad kostar det vanligtvis att sätta in tandställning?

Priset varierar beroende på om både underkäken och överkäken måste regleras. Det kan kosta allt från 15 000 kronor och uppåt beroende på behov.

Vid vilken ålder är det bäst att sätta in tandställning?

Att sätta in tandställning hos oss görs vanligtvis hos personer som är 24 år eller äldre, medelåldern är över 30 år. Barn och ungdomar får kostnadsfri tandreglering hos specialisttandläkare om behov finns.

Hur lång tid tar en tandreglering?

Det är väldigt individuellt och beror på dina enskilda behov. Den kan behöva sitta i flera år innan ditt bett blir perfekt. Kontroll och justering kommer att ske med jämna mellanrum.

Kontakta oss idag för hjälp med tandställning

Vi är erfarna av att hjälpa till med tandreglering Uppsala och vi arbetar i ljusa, fräscha lokaler med modern utrustning. Det är du som patient som står i centrum på vår klinik.

Kontakta oss för mer information eller för att boka ett besök.

Ring oss idag för ett tandläkarbesök Uppsala
Klicka här för att boka tid